02-06-2014 – Ringen – Tweede keer

Vanavond een tweede ronde om te ringen, 4 adressen, dit keer buiten mijn gebied.

Op het eerste adres 5 – de oudsten al bijna volwassen – jongen in de kast:

DSC_0101-BorderMaker

Op het 2e adres wel 6 jongen, nog niet zo groot maar goed op gewicht, hier hangen 2 kasten, in de tweede kast de beide ouders; 1 ervan was geringd; deze Kerkuil zat hier vorig jaar ook met jongen.

SAM_1867-BorderMaker

Adres 3 gaf een verrassing: tijdens de controle 3 weken geleden zat de uil op 6 eieren. De verwachting was dat de jongen nu groot genoeg zouden zijn om te ringen. Ook hier hangen 2 kasten, 1 was leeg en in de andere zat een Kerkuil te broeden op 14 eieren! Vorige keer hadden we een legsel van 10 wat we al nooit eerder hadden gezien…. Helaas waren 2 eieren stuk, deze hebben we weggehaald. Een vreemd verhaal, het lijkt wel of er 2 vrouwtjes hier eieren gelegd hebben… Met een zgn schouwlamp zijn de eieren bekeken en deze bleken allemaal bevrucht maar nog in een vroeg stadium. Ook waren ze nog erg schoon dus het is niet waarschijnlijk dat de eerdere 6 er nog bij waren. Maar waar die dan gebleven zijn?

CAM01604-BorderMaker

Op het laatste adres ook 5 jongen, ook deze hebben weer een ring gekregen.

DSC_0095-BorderMaker

Reacties zijn gesloten.