05-06-2014 – Ringen – Derde keer

Wegens het grote aantal broedsels een derde avond nodig om te ringen!

Begonnen op een adres net buiten mijn gebied. Op een hooizolder een kast met 2 volwassen en 4 jonge Kerkuilen. Onder veel belangstelling zijn de uiltjes geringd. 1 van de volwassen uilen had al een ring.  Deze kwam uit Bleskensgraaf, ongeveer 5 km hier vandaan, bijna 1 jaar oud en in 2013 als nestjong geringd. Leuk dat ze dan weer in een van onze andere kasten opduiken.

SAM_1888-BorderMaker

CAM01628-BorderMaker

Tweede adres is een topper, voor het achtste jaar op rij een broedgeval. 6 jongen deze keer. En een geringd vrouwtje van 4 jaar oud. Deze kwam uit Nieuw Lekkerland, afstand ongeveer 12 kilometer.

Kast hangt best hoog om ze er uit te krijgen

SAM_1889-BorderMaker

SAM_1886-BorderMaker

In de kast op het derde adres zijn in de laatste jaren ook al zo’n 20 jonge uiltjes geboren. Ook nu weer  5 -nagenoeg volwassen- jongen.

CAM01642-BorderMaker

Het laatste adres was de nog niet eerder bezette kast waar tijdens de controle 7 jongen in zaten. En alles was nog in orde ; nog steeds 7 jongen die er nogal smerig maar verder goed uitzagen. We hebben flink wat zaagsel in de kast gestrooid zodat de bodem wat droger blijft.

DSC_0166

Voorlopig zijn nu alle jongen geringd, we hebben echter nog wat kasten met eieren , die willen we over een paar weken nog een keer bekijken, hopelijk zijn er dan ook nog wat Kerkuilen te ringen.  Tot nu toe hebben we in de Alblasserwaard een prima Kerkuilenjaar met inmiddels al 53 geringde jongen!

Reacties zijn gesloten.