28-08-2014 – Ringen – Zesde keer

In Giessenburg moest er nog op 1 plaats geringd worden, op 8 juli  zaten hier 2 uilen in de kast waarvan 1 op eieren , het aantal was toen niet te zien.

Toch ook hier weer een mooi resultaat: 6 jonge Kerkuilen en ook de moeder was in de kast aanwezig. We zagen nu ook dat deze een ring had en na aflezen bleek dat we deze eerder hadden gezien: Zij was op 5 juni in Wijngaarden – 4 km verderop- als volwassen uil van een ring voorzien en had toen 3 jongen.  Ze is dus na het uitvliegen van die jongen direct op zoek gegaan naar een nieuwe nestplaats voor een tweede broedsel. Een Kerkuil die we in 1 jaar op 2 verschillende plaatsen met jongen aantreffen hebben we nog niet eerder gehad.

SAM_2634-BorderMaker

Op een oude zolder buiten mijn gebied hangt al lang een kast die regelmatig wordt gebruikt door de Kerkuilen, dit jaar waren er 3 volwassen Kerkuilen op de zolder gezien.

Daarom is besloten om een tweede kast bij te plaatsen, ook dat is vandaag gebeurd.

SAM_2628-BorderMaker

 

Reacties zijn gesloten.