10/12-09-2014 – Nog 2 adressen ringen!

We blijven maar bezig met de Kerkuilen, op 10 september hebben we de jongen geringd die op 12 augustus nog te klein waren. Toen 6 jongen en 2 eieren, nu 7  jonge Kerkuilen die met de hulp van deze jongedames een ring om kregen.

SAM_2695-BorderMaker SAM_2699-BorderMaker

Door een telefoontje op donderdag hoorden we dat er op nog een adres ook al vrij grote jonge uilen in de kast zaten.

Daar zijn we vrijdagavond geweest. De boerderij is nu door particulieren bewoond en de kast hang op een zolder direct tegen de buitenmuur zodat de uilen niet verder binnen kunnen komen. Na het openen van de kast bleken er maar liefst 6 jonge Kerkuilen in te zitten.

Kerkuilen Donk-BorderMaker

Niet alleen Kerkuilen maar ook Kauwen hebben eerder van deze kast gebruik gemaakt: De jonge uilen zaten bijna tegen het deksel, we hebben vijf emmers met takken en vuil er uit geschept! Hierna wat schoon zaagsel er in gestrooid zodat  ze weer schoon en droog zitten.

SAM_2717-BorderMaker

Waarschijnlijk is dit het laatste broedgeval van dit seizoen. Dit jaar zijn er 4 volwassen en 95 jonge Kerkuilen in de Alblasserwaard geringd. Nog nooit zoveel broedgevallen gehad!

Reacties zijn gesloten.