15-10-2014 – Honderdste jonge Kerkuil in de Alblasserwaard geringd!

Op woensdagavond 15 Oktober hebben we -waarschijnlijk- de laatste jonge Kerkuilen van dit jaar geringd.

Op 1 adres waar eerder dit jaar al 4 jongen waren was nog een 2e broedsel met maar liefst NEGEN jonge Kerkuilen.  Al weer een nieuw record voor de Alblasserwaard!

SAM_2858-BorderMaker

Tussen deze 9 zat het 1oo-ste jong van dit jaar, hier op de foto met een broertje of zusje. Ze zien er vrij vuil uit want de kast was behoorlijk nat en smerig met zoveel uilen op een kluitje. We hebben er flink wat zaagsel bij gegooid zodat ze voorlopig weer redelijk droog zitten.

SAM_2869-BorderMaker

Het is een TOP seizoen geweest, 104 jonge Kerkuilen en ook nog een aantal volwassen uilen kunnen ringen. Het zou zelfs zo maar kunnen dat er nog een broedgeval bijkomt want het is goed weer en er zijn nog steeds veel Veldmuizen.

Maar voorlopig zijn we meer dan tevreden met deze resultaten!

Reacties zijn gesloten.