03-01-2015 – Eerste Winterronde

Dit jaar al vroeg begonnen met de Kerkuilen. Op zaterdag 3 januari hebben we een ronde gemaakt langs een aantal kasten die niet zo vaak bezocht worden.

Doel hiervan is om te kijken of deze misschien gebruikt worden als rustplaats door de jonge Kerkuilen die het afgelopen jaar zijn uitgevlogen.

We hebben 7 adressen bezocht en troffen in totaal maar liefst 8 Kerkuilen aan. Niet alle kasten waren bezet maar er waren er ook bij waar er 2 in zaten. Van 5 Kerkuilen hebben we een ring kunnen aflezen en daar bleken inderdaad 3 ‘bekende’ uilen bij te zijn.

2 waren jongen die het afgelopen jaar in de Alblasserwaard werden geringd en 1 was een Kerkuil vrouwtje wat vorig jaar op twee verschillenden plaatsen broedend werd aangetroffen. Deze was nu in gezelschap van een Kerkuil uit de buurt van Zwolle die daar in 2012 als nestjong was geringd.

SAM_3499-BorderMaker

De 5e was ook een bijzondere, deze had een ring uit Belgie om de poot. Buitenlandse ringen hebben we nog niet eerder gehad.

Ring Belgie

Dit was een fel beestje, de scherpe klauwen gingen dwars door de handschoen heen!

SAM_3511-BorderMaker

Binnenkort hopen we nogmaals een aantal kasten te controleren, leuk om zo eens buiten het broedseizoen de boerderijen langs te gaan.

SAM_3506-BorderMaker

 

Reacties zijn gesloten.