17-01-2015 – Tweede Winterronde

Vandaag nog een Winterronde gedaan, ook deze was weer de moeite waard, op de eerste 2 adressen beide een ongeringde Kerkuil in de kast.

SAM_3584-BorderMaker

Op 3 andere adressen waren de kasten leeg maar waren wel braakballen aanwezig, op 1 adres is het heel erg duidelijk dat daar Kerkuilen huizen…

SAM_3571-BorderMaker

Daarna nog een kast met een niet geringde uil, ook deze hebben we ooit gemist of is van buiten de Alblasserwaard gekomen.

SAM_3541-BorderMaker

Op het laatste adres zaten er 2 die beide wel een ring hadden, 1 met een bekend ringnummer, deze was in 2013 als nestjong geringd op een boerderij op zo’n 2 km afstand. De andere was best bijzonder, deze kwam uit Drimmelen in Noord Brabant, niet zo ver, 17 km, maar de leeftijd van deze uil was wel opvallend: 10 jaar en 7 maanden, Zo’n oude Kerkuil hebben wij nog nooit gehad.

Vandaag dus een mooie score. 9 kasten gecontroleerd en daarin 2 terugvangsten en 3 nieuw geringde Kerkuilen. Over 2 weken hopen we nog een ronde te maken, we hebben best nog wat kasten die we nog een keer willen bekijken.

Reacties zijn gesloten.