11-08-2015 – 2 nieuwe kasten opgehangen

Deze avond ingepland om 2 nieuwe kasten op te hangen,  de eerste op een boerderij waarvan wij een maandje geleden een melding kregen dat er jonge uilen gezien waren. Maar  de schuur waarin ze zaten werd afgebroken dus moest er iets gebeuren. Onze coordinator en ringer zijn er heen gegaan en hebben de jonge Kerkuilen gevangen, geringd en in een tijdelijke kast gezet. Ze hadden gezien dat 1 van de ouders in de buurt zat dus hadden er goede hoop op dat deze verder zou gaan met voeren. Dit is waarschijnlijk  goed gegaan, gisteren was de kast in ieder geval leeg. We hadden toestemming om de kast in een andere schuur op te hangen, dat dus gisteravond gedaan.  Ook nu was een oude Kerkuil in de buurt, in dezelfde loods zat hij vanachter de balken toe te kijken.

DSCN0685-BorderMaker

DSCN0687-BorderMaker

De tweede kast was niet bepaald een standaard klus; Dit was de kast die we in Mei al half hadden leeggehaald omdat hij door Kauwen helemaal vol met takken was gesleept. We zouden nu de oude kast weghalen en er een nieuwe voor terughangen, Dat was een enorme stoftroep, de kast hing er al ruim 30 jaar en was nooit schoongemaakt.

DSCN0695-BorderMaker

We hebben alle troep verwijderd en de kast weggehaald. Hierna een nieuwe teruggehangen en een pijpje met een haakse bocht naar buiten gemonteerd. Dit maakt het voor de Kauwen wat moeilijker om ‘m weer vol te sjouwen.… Al met al een klus waar we zo’n  2 uur mee bezig zijn geweest.

Dit ziet de Kerkuil als hij de kast uitvliegt..

DSC_0049-BorderMaker

Reacties zijn gesloten.