2017 – Eerste resultaten

08-07-2017 – We hebben dit jaar inmiddels al zo’n 30 kasten in de Alblasserwaard bezocht en kunnen zeggen dat het een prima Kerkuilenjaar is.  In veel kasten zitten jonge Kerkuilen en de meeste hebben we ook gelijk kunnen ringen. Meestal gaan we eerst een controle-ronde doen en kijken dan wanneer er geringd kan worden. I.v.m. de tijd is de ringer nu gelijk meegegaan en zijn er tot nu toe al zo’n 60 jongen in 18 kasten geringd.  Dat is een heel goed resultaat, alleen in het topjaar 2014 waren er meer broedgevallen en jongen.

En waarschijnlijk komen er nog wat jongen bij, sommige waren bij de controle nog te klein om te ringen, die hopen we binnenkort alsnog te gaan doen.

Helaas heeft het warme weer in Juni waarschijnlijk ook wat slachtoffers geeist: In enkele kasten vonden we dode jongen. Zeker als er 4, 5 of soms wel 6 jonge uilen in zitten kan het er behoorlijk warm worden.

Hierbij alvast wat plaatjes van de afgelopen weken.

 

 

Unite Gallery Error: No gallery items found

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *