2017- Een prima Kerkuilenjaar in de Alblasserwaard!

We hebben weer een mooi jaar met de Kerkuilen achter de rug. We zagen halverwege het jaar al dat de resultaten erg goed waren.  Tot Juli telden we al zo’n 60 jongen. Maar ook daarna nog volop activiteit bij de uilen.  We hebben nog een paar rondjes gedaan en ook toen nog meerdere  broedgevallen waar we ook weer jongen konden ringen. Uiteindelijk is de teller voor de Alblasserwaard gestopt op 27 broedgevallen met 106 jonge Kerkuilen. De laatste jongen werden in november gezien toen ze net de kast hadden verlaten en nog in de schuren rondvlogen. Kerkuilen kunnen als er genoeg voedsel is tot laat in het jaar broeden. Ook tweede en soms derde broedsels komen dan voor.

2017 was bijna een recordjaar, alleen in 2014 vlogen er meer (114) jongen uit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *