2019 – Recordjaar voor de Kerkuil in de Alblasserwaard!

De Kerkuilenwerkgroep Alblasserwaard heeft nog nooit zoveel jonge Kerkuilen geringd als in 2019:   Op 30 Oktober hadden we nog een nestkast met 5 jonge Kerkuilen in Molenaarsgraaf. Dit was een erg laat broedgeval, vooral te danken aan een goed voedselaanbod door de vele Veldmuizen die momenteel nog in de Alblasserwaard verblijven. Bijna alle jonge uilen zijn ook dit jaar weer voorzien van een ring van het Vogeltrekstation. 2014 was t.n.t. het beste jaar, toen kregen ruim 100 jongen een ring, dit jaar steekt er nog ver bovenuit. Met dit laatste broedgeval komen we uit op 160 geringde jonge Kerkuilen. Een record!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook hebben we dit jaar nog enkele nieuwe kasten opgehangen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *