2022 – Matig jaar voor de Kerkuil in de Alblasserwaard

Na de Coronajaren konden we weer bij onze boeren op bezoek om de kasten te controleren. Helaas was dit jaar niet zo’n goed jaar voor de Kerkuil. Weinig broedgevallen ( 15 ) en slechts 49 jonge uilen uitgevlogen. Maar dit is een normaal verschijnsel, jaren met weinig Veldmuizen werken gelijk door in de Kerkuilenstand.

Van Bram van der Wal kreeg ik het verzoek of we een keer mee wilden merken aan een Podcast, Bram en Joost-Jan Kool interviewden een aantal mensen die op een of andere manier iets met de polder en hun bewoners te maken hadden. Het resultaat kunt u hier beluisteren.   

https://podcastdepolder.nl/2021/10/09/aflevering-13-bert-amersfoort-de-kerkuil/

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *